Ang Tshering Sherpan ympäristöterveiset

 

Nepalin hallitukset ministerit pitivät kokouksen joulukuussa 2009 lähellä Mt. Everestin perusleiriä (5 542 m). Kokouksen tarkoituksena oli tuoda esille ilmastonmuutoksen vaikutukset Nepalin luontoon. Kokouksessa pääministeri Madhay Kumar Nepal ja 23 muuta ministeriä allekirjoittivat 10-kohtaisen julistuksen, jonka tarkoituksena on minimoida ilmastonmuutoksen vaikutuksen Himalajan alueeseen.

Kööpenhaminan ilmastokokouksen yhteydessä järjestettiin Nepalin hallituksen organisoima tapahtuma. Ohjelman tavoitteena oli kiinnittää kansanvälisen yhteisön huomio Himalajan vuoriston tärkeyteen globaalin ilmaston säätelijänä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin alueella. Minulla oli kunnia Nepalin hallituksen valtuuttamana ja Nepalin vuorikiipeily-yhdistyksen puheenjohtajana koordinoida arviolta 900-1200 vuorikiipeilijöiden kokoontuminen ja marssi Kööpenhaminan ilmastonkokouksen yhteydessä.

Kiitän kaikkia osallistujia heidän tuestaan.
 
Ennen Kööpenhaminan ilmastokokousta poikani Dawa Steven ja tunnettu vuorikiipeilijä Apa Sherpa, kiersivät Euroopan 10 suurimmassa kaupungissa osallistuen ilmastokeskusteluihin politiikkojen ja medioiden kanssa. Tämä ’European Expedition’ oli osa Maailman luonnonsäätiön ’Climate for Life’ –kampanjaa. Dawa Steven ja Apa Sherpa ovat molemmat kampanjan suurlähettiläitä.
http://www.climate4life.org

 Mt. Dhaulagiri Golden Jubilee –tapahtumaa juhlitaan 28.5.2010, samaan aikaan pidetään ‘Pelastetaan Himalaja’ –konferenssi. 29.5. järjestetään tapahtumia kansainvälisen Everest-päivän kunniaksi.

Eco Everest Expedition 2010 pitää tänä vuonna sisällään erityisesti ympäristön suojeluun tähtäävää ohjelmaa. Dava Steven ja hänen Eco Everest Expedition –ryhmänsä aikovat kerätä ja tuoda roskia alas jopa yli 8 000 m korkeudesta. Tavoitteena on tuoda alas 1 000 kg jätettä 2. leirin yläpuolelta ja 6 000 kg jätettä 2. leiristä ja sen alapuolelta.

Jälleen kerran toivomme tukeanne ponnisteluillemme.

  
Parhain terveisin,
 
Ang Tshering Sherpa
Perustaja, puheenjohtaja
www.asian-trekking.com

 

Teksti referoitu Ang Tshering Sherpan lähettämästä englanninkielisestä kirjeestä,joka luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Bookmark and Share