Vuoripuja Khumbun jäätiköllä 3.6.2022 10.52.55

 

IMG_1497_thumb_C1.jpgTänään oli varsin leppoinen ja mielenkiintoinen päivä. Khumbun jäätikkövirralla saimme vielä erillisen siunauksen lähteä vuorelle. Puja oli hieman edellisistä poikkeava. Kuin niitiksi tilaisuuden vaikuttavuudelle, läheisen vuoren seinän roikkuva krevassi tippui alas jylisten syvänä bassona läpi solan. Perustilaisuus itsessään toisti jo opittua kaavaa, mutta siihen kuului myös juhlaosuus, tanssia, hieman virvokkeita ja ennen kaikkea iloista mieltä. Tilaisuuden loppu oli lähinnä sosiaalinen. Eri kansallisuuksien aikaan saama puheensorina täytti jäätikön.  

Kesken tilaisuuden huomioni kiinnitti taustalla jäävirtaa alaspäin kohti perusleiriä jolkotteleva sekarotuinen koira, jonka isäntä näytti tulevan heti koiran perässä. Ymmärrys ei heti riittänyt ratkomaan sitä, miten koira oli selvinnyt kaikkien railojen ja krevassien läpi – sillä kun ei ole rautoja eikä köysistäkään juuri ymmärrä mitään. Isännälle isokokoisen koiran kantaminenkin tuntui aika tavalla haastavalta ja korkeutta meillä on kuitenkin lähes 5400 m. Pujaan osallistuivat myös LJK:n Tomi, Mikko ja Joni. Jaoimme kokemuksia.  

Apa Sherpakin oli saapunut sopivasti paikalle ja hauska sattuma oli se, että Suunto on meidän molempien yhteistyökumppani, joten päätimme ottaa yhteiskuvan. Kontrasti oli mielenkiintoinen; ensikertalaiset ja 20. kertaa huipulle pyrkivä.  

Huomenna on taas aikainen herätys. Yläleiritavarat ovat hiljalleen paketissa ja huomenna on herätys klo 04:00. Ykkösleiriin meidän pitäisi saapua klo 9 mennessä aamulla. Korkeus tuolloin noin 6100 m ja edessä on ensimmäinen yö tuossa korkeudessa. Blogiin seuraava merkintä tulee keskiviikko-iltana tai torstaina aamulla. 

 

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share