Viherryttää(kö?) 3.6.2022 10.55.10

IMG_2484_thumb.jpgJokainen meistä kuulee ilmastonmuutoksesta, pallomme saastumisesta muista niihin liittyvistä kysymyksistä melkeinpä päivittäin. Ympäristöasiat ovat mediassa jatkuvasti esillä, niin kuin pitääkin. Toivottavasti emme kuitenkaan ole sairastuneet ympäristöinfoähkyyn ja saavuttaneet saturaatiopistettä, jossa ympäristöuutisointi ei enää hetkauta.

 

Omien toimiemme ympärivaikutusten huomioon ottamatta jättäminen, olimmepa sitten kotona tai matkalla, on vastuutonta. Vastuullinen matkailija arvioi matkansa ympäristövaikutukset etukäteen ja pyrkii minimoimaan toimintansa aiheuttamia haitallisia vaikutuksia, mm. valitsemalla ekologisia kuljetusvaihtoehtoja silloin kun mahdollista.

 

Ascensio on pyrkinyt toimimaan ympäristöllisesti vastuullisesti suunnitelleessaan ja toteuttaessaan matkaa.

Olemme valinneet sellaisia varustevalmistajia, jotka ovat sitoutuneet tuotannossaan hiilijalanjäljen pienentämiseen. Vaelluksella keräämme ja tuomme alas omien jätteidemme lisäksi edellisten kiipeilijöiden jätteitä. Kaikki sähköiset komponentit ja ruoanlaitossa käytettävät keittimet ladataan aurinkoenergialla. Lisäksi aiomme lahjoittaa tietyn summan johonkin Nepalin monista ympäristönsuojeluprojekteista.

 

Käytäthän muutaman minuutin lukemalla Nepalin vuoristoalueen yhdistyksen terveiset referoituna suomeksi tai kokonaisuudessaan englanniksi täältä.

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share