Seikkailu alkoi 3.6.2022 10.54.49

IMG_1079_thumb.jpgPerjantaina 2.4.2010 heitimme retkikunnan mukana tulevat varusteet Rovaniemen lentoaseman hihnalle toivoen nopeasti pakatun varustenipun näyttävän kummallakin kohtuullisia lukemia. Näin ei ihan ollut ja siitä tietysti jouduimme sananmukaisesti tilille.

Saapuessamme Katmandu kylpi auringossa tarjoten kylmän talven ja pitkän lennon kohmettamille jäsenille mainiosti leppoista lämpöä. Vastaanotto oli mainiosti järjestetty ja pääsimme miltei suoraan ajomatkalle läpi ruuhkaisen Katmandun. Avokrematorio ja hautausmaa miltei lentoaseman kupeessa havahduttivat jälleen sekä näyllään että hajullaan ajaessamme sen ohi.

Elizabeth Hawley statistina ja historioitsijana on ottanut tehtäväkseen ylläpitää tietokantaa Himalajalle suuntaavista retkikunnista ja samaan kantaan haastattelun kautta kirjauduimme mekin. Iltasella marssimme Thamelin alueelle lähes paikallistuntemusta edustavalla varmuudella ja päädyimme syömään iltapalan legendaarisessa Rum Doodle – ravintolassa. Tuohon ravintolaan on kirjattu suurin osa retkikuntien jalanjäljistä.

Tänään tapasimme Dawa Steven Sherpan sekä Mt Everstille kiipeämisen maailmanennätyksen haltijan Apa Sherpan (19 huiputusta). Apa kiipeää tänä vuonna 20. kerran ja hänen kiipeämistä saamme seurata varsin läheltä.  Tapaamisten lisäksi saimme tarkemmat tiedot perusleiriin siirtymisen aikatauluista ja käytännöistä. Huomenna teemme vielä viimeiset varustehankinnat. Tiistaina 6.4. 2010 klo 7:30 on lento Luklaan, josta lähestymismarssi kohti perusleiriä varsinaisesti alkaa.

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share