Pokhara 3.6.2022 10.57.45

 

Polttava aurinko ja suurkaupungin smoke taakse jätetty ja kohti vuoria siis… Yeti airlines lukee lipussa, parhaat päivänsä nähnyt 70-luvun Toyota alle ja kohti kotimaan terminaalia. Paikallisillle vuoden tärkein festivaali Dashain sekoittaa koko maan ja meidänkin aikatauluja. Ihmiset ovat joko juhlimassa tai toivovat olevan juhlimassa. Dashain vastaa kristityssä kulttuurissa joulua.

Muutamien pontevien neuvottelujen lentokentän turvatarkastusmiesten kanssa mm Vaellussauvojen sijainnista koneessa ja vähäisen 1h15 min koneen myöhässä olon jälkeen päästään matkaan. Erittäin kaunis lentoemäntä tervehtii ”Namaste” ja tarjoilee pumpulia korviin ja toffeeta. Laskeutuminen raikkaaseen, +29 c asteiseen vuoristoilmaan Pokkharan vasta päällystetylle kentälle kohottaa tunnelmaa.

Shangri La hotellin uima-allas ja kylmä Everest olut kruunaa päivän. Varustepäivitystä Lake siden trekkiing shopeissa ja hyvä päivällinen paikallisten ystävien Ailsan ja Gangan kanssa tuudittivat miehet nukkumaan ja odottamaan huomenna alkavaa nousua kohti Annapurnan massiivia.

Harri Majuri
Bookmark and Share