Matka kohti Namche Bazaaria 3.6.2022 10.54.36

IMG_1180_Thumb.jpgTaisi olla se Apa Sherpan mainitsema lumileopardi minkä perään majatalomme vahtikoira alkoi meuhkata hullun lailla viiden aikaan aamuyöstä.  Koitimme vielä kietoutua syvemmälle vällyihin ja saada unenpäästä kiinni siinä kuitenkaan onnistumatta.  Yön aikana olimme saaneet seuraamme myös tutun vatsabakteerit uusiksi laittavan matkalaisen, tällä kertaa Mika sai kunnian olla ensimmäinen uhri.  Aamutoimien jälkeen teen ja pannukakkujen voimin taivalsimme ja matkamme jatkui päiväetappimme puoliväliin Tawaan, missä nautimme maittavan pastalounaan.  

Matkan teko sujui mukavan leppoisasti n. 25 asteisessa aurinkoisessa kelissä. Trekkaajien ja kuormaa kantavien jakkihärkien askeleet nostattivat kuivasta maaperästä kohtalaisen pölypilven, ja tämän sai tuntea keuhkoissaan kasvojen edessä olevasta huivista huolimatta. Kuivasta maaperästä johtuen, huomasimme myös vuorten rinteillä kyteviä metsäpaloja, jotka nostivat ilmaan sankkoja savupilviä, mitkä heikensivät ilmanlaatua vielä entisestään. Metsien kannalta tilanne ei ollut niin merkittävä, koska kasvu on nopeaa ja metsät hoitoalueilla kaadetaan kymmenen vuoden välein.

 Kolmen aikaan iltapäivällä i podin pauhatessa korvissa matkanteko tuntui kuitenkin varsin mukavalta ja olisimme saattaneetkin tepastella ohitse tämän päiväisen  Namche Bazaarin majapaikkamme, ellei Dawa Steven Sherpa olisi vinkannut  meitä oikeaan paikkaan.  Suihku, pyykinpesua, pienet päiväunet ja kello alkaakin jo lähennellä seitsemää ja illallisen aikaa. Namche on sananmukaisesti Sherpojen kauppapaikka. Khumbun alueen (jonka pääkaupunki Namche on) asukkaista 98% on Sherpoja. Sijainnista huolimatta sama valikoima ainakin retkeilytavaraa oli tarjolla täällä kuin Katmandussakin.

Tämä blogikirjoituksen paketit riensivät maailmalle Budha Cyber Cafeesta, joten Internet alkaa olla jo Sherpojenkin arkipäivää, vaikka Transformersin kuvaaminen oli eräälle Sherpalle ollutkin vaikeaa.

Timo Jaatinen
Bookmark and Share