Lunta etsimässä 3.6.2022 10.56.00

HOLMBUKT_THUMB.jpg

Pakkasimme itsemme autoon perjantaina hieman ennen puoltapäivää Rovaniemellä. Vuodentakainen syysreissu Lyngeniin muistui mieleen maisemineen ja ennen kaikkea laskuineen. Tiesimme jo etukäteen, että lumitilanne oli heikko koko Lyngenin alueella, mutta siitä huolimatta lähdimme reissuun hyvän harjoituksen toivossa vaikkakaan hyvää lunta tuski oli tiedossa.

Holmbuktissa olimme hieman yhdeksän jälkeen illalla valmiina rinkat pykälässä. Askel painoi, eikä ihme – punnitsin jälkikäteen rinkan painoksi 42 Kg. Nousimme illalla tunnin verran sopivaan leiripaikkaan noin 300 M:n korkeuteen. Revontulet tanssivat parhaimpaansa lähes koko taivaankannella kun iltasapuskat löysivät oikean paikkansa.

Lauantai- aamulla herätys noin seitsemältä ja ylös louhikkoa olimme könyämässä hieman ennen yhdeksää. Louhikkoa sitten riittikin. Lunta löytyi 900m korkeudesta ylöspäin. Kauden ensilaskut saimme hiljaisuuden laaksossa. Kauden aloitus on aina kauden aloitus ja lystiä riitti noin 400 vertikaalimetriä. Nautiskellen laskimme pitkin laaksoa niin pitkään kuin saatoimme minimoidaksemme louhikkokävelyn. Matkalla alaspäin touhusimme tovin jääputouksella ja palasimme pimeän laskeutuessa takaisin teltoille. Päivä oli pulkassa pimeästä pimeään. 

Louhikkokävely ei enää houkuttanut, joten päätimme sunnuntaina pakata aamun tullen leirin kasaan ja lähteä katsomaan josko Tamokissa pääsisimme lähemmäksi lumirajaa. Näin ei kuitenkaan ollut joten nokka kotikontuja.

Kuvat

>> Kuvagalleriaan

Reitti



Mika Pitkämäki
Bookmark and Share