Lappilainen tunti 3.6.2022 10.55.22

IMG_0683_thumb.jpgKulunut viikonloppu oli mainio esimerkki lappilaisesta tunnista. Täällä tunti ei ole aina ihan tunti, vaan se on jotain väliltä 60-90 min. Tuona aikana Rovaniemeltä tavoittaa monet Lapin kohteet, halusi sitten harrastaa retkeilyä tai vaikkapa seikkailulajeja.

 

Lauantaina ajoimme Rovaniemeltä  Posion Korouomaan, jossa siirryimme 125 korkeuserometrin verran alas kanjoniin. Korouomassa on kaksi varsin mielenkiintoista jääputousta; Ruskeavirta ja Mammuttiputous. Ruskeavirta on miltei poikkeuksetta liidattava putous, jossa on useantasoisia reittejä aina tasoon 5 saakka. Hieman etäämmällä löytyy Mammuttiputous, joka mahdollistaa myös yläköysivarmistuksen ja näin myös jääkiipeilykokemuksen ilman aiempaa liidauskokemusta. Reitit ovat selkeästi lyhempiä, mutta haastavuutta haluttaessa löytyy myös sitä.

 

Sunnuntai-aamuna suuntasimme auton keulan kohti Pyhätunturia, josta otimme yhden hissinousun ylös. Sivakoimme telemark-suksilla Isokurun reunalle, siitä alas kuruun, jonka jälkeen jatkoimme Ukonhatulle. Retkeen haastetta toi kova tuuli, joka kuulemani mukaan oli 25m/s huipulla. Siltä se kieltämättä tuntuikin.

 

Tämänkin viikonlopun jälkeen tuumasin olevani varsin onnekas; minulla on mahdollisuus harrastaa erilaisia aktiviteetteja näin lähellä omaa asuinpaikkaa. On hienoa, että voi harjoittaa omaa ammattiaan sekä harrastaa monipuolisesti.

 

Etäisyyksiä:


Helsinki            Lappilainen tunti

Korouoma       Lappilainen tunti

Pyhä                 Lappilainen tunti

Luosto              Lappilainen tunti

Suomu              Lappilainen tunti

Ylläs                   Hieman yli lappilaisen tunti

 

25 päivää lähtöön

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share