Ensimmäinen päivä kohti Mt. Everestiä 3.6.2022 10.54.25

06042010_thumb.jpgHeräsimme jo ennen kellon pirahtamista aamulla hieman viiden jälkeen. Loput pakkauksista kuntoon ja olimme lähtövalmiina kuudelta. Istuimme bussiin, jossa sujuvasti useat eri kielet sekoittuivat keskenään ja sitä säestivät pikkubussin murahtelevat moottoriäänet.  Kahden täyden päivän jälkeen Katmandussa olo oli malttamaton ja tuntui hyvältä päästä liikkeelle kohti tavoitettamme.

Tapahtumat lentoasemalla olivat nepalilaisittain varsin rivakat ja laukkupinot jaettiin rahtina perusleiriin meneviin ja lähestymisessä tarvittaviin varusteisiin ja siitä ne hävisivät biovoimalla käyvän hihnan syövereihin.  Apa Sherpan lähtö 20. Mt. Everstin huiputusmatkalle oli mediatapahtuma ja keräsikin mukavasti kameroita. 

Katsoimme lentokentällä bussissa odottaen koneen lastausta. Pikaisesti arvioimme, että laukut täyttävät tämän ensimmäisen koneen ja meille matkustajille tulee varmasti toinen – ja mitä vielä. Laukkujen jälkeen istutettiin matkustajat koneeseen, annettiin pumpulia ja karkkia sekä lähdettiin rullaamaan.  Lento kesti noin puoli tuntia ja lentokorkeus oli mukavasti sumupilven yläpuolella, joten saatoimme nauttia hienoista ylävuoristomaisemasta. Ennakkotiedot lennosta Luklaan asettivat lennolle odotusarvon. Kuulemani mukaan lasku parhaillaan yli 10 asteen kulmassa olevalle kentälle täytyi olla mielenkiintoinen ja sitähän se oli. Laskuun sitten tultiinkin yhdellä ryminällä mutta erinomaisen taidokkaasti.

Luklassa söimme aamiaisen. Kengänkärjet sekä pakatut jakkihärät ohjattiin kohti Mt. Everestiä kukin omaan tahtiinsa. Tällä kertaa askel oli kaikkea muuta kuin lennokas. Korkeuteen tottumisen perustaa kun olimme luomassa, kuljimme kuin hidastetussa filmissä. Ensimmäinen siirtymä oli noin kolme tuntia, jolloin saavuimme Phakdungiin.

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share