Aklimatisoituminen jatkuu – 3850m 3.6.2022 10.54.01

IMG_1255_thumb_09042010.jpgJätimme aamulla Apa Sherpan majatalon yhdeksän aikaan. Apalla oli kotikylässään miltei hoppua, jotta hän ehti mukaan. Jokaisella kyläläisellä oli tietysti saatava toivottaa hyvää onnea. Lähteminen ei ollut ihan yksioikoista vaan siihen kuului erilaisia riittejä kuten Apan munkkiveljen jakama Dhawa, jonka myötä matkamme kohti huippua sai buddhalaisen siunauksen. Lisäksi saimme Khumbulaiseen tyyliin lähtiäislahjaksi silkkisen huivin ja onnentoivotukset.  

Talsimme samaa laaksoa kuin edellisenä päivänä takaisin tunnin päähän Namchesta. Timo tuli noin 50m Mikan perässä, joka onnistui säikäyttämään vuoristovuohen levolta ja vuohihan syöksyi polun poikki juuri Timon edestä. Päiväunilla kävelleen Timon eleet olivat paljon kertovia, sääli vain en ehtinyt sitä kameralla ikuistaa. Saavuimme Khumjungiin hieman puolen päivän jälkeen.  

Tarkoituksemme oli pysyä muutama päivä suunnilleen samalla korkeudella, noin 3800 metrissä. Vuoristotaudin oireita ei ole meillä kummallakaan ollut missään muodossa. Leposyke on palannut reilusti alle 50 tasolle ja happisaturaatio on pysynyt ylhäällä. Kaikki on tällä hetkellä niin hyvin kuin vain voi olla. Tämähän voi luonnollisesti johtaa malttamattomuuteen ja hinku ylöspäin on kova, mutta pysymme ennalta suunnitellussa. Huomenna on edessä puuduttava pätkä koska ylitämme alapuolella olevan laakson ja nousemme takaisin 3800m tasolle.   

Etenemme alustavan suunnitelman mukaan seuraavasti:
10. Tengboche 3870m
11. Dingboche 4343m
12. Aklimatisoitumispäivä
13. Lobuche 4915m
14. Aklimatisoitumispäivä
15. Perusleiri 5380m  

Perusleiristä aloitamme sitten tuntemuksen mukaan kuusiviikkoisen sahaamisen vuorella.

Mika Pitkämäki
Bookmark and Share